Over mij: Nadja Vos

Mijn naam is Nadja Vos, geboren en getogen in St. Petersburg, Rusland en op mijn 24e verhuisd naar Nederland. Hier kwam mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling in een versnelling terecht.

Twee klassieke universitaire opleidingen in psychologie en pedagogiek hebben mij een degelijke theoretische basis gegeven en de overtuiging gebracht dat het geestelijke, energetische en fysieke een EENHEID vormen en elkaar voortdurend beïnvloeden. Deze overtuiging bracht me op het pad van een lichaamsgerichte benadering van psychologische problemen. Dit pad bewandel ik nog steeds, vol ontzag en bewondering voor de schoonheid en complexiteit van de mens.

Afkomstig uit een andere cultuur, getekend door mijn mijn opvoeding en familie geschiedenis, begon ik aan mijn nieuwe leven in Nederland. Hier heb ik geen beloofd land gevonden maar wel een mogelijkheid gekregen om mezelf te leren kennen.

“Het leven kan pas achterwaarts begrepen worden maar moet voorwaarts geleefd worden.” (L.Riley)

Omdat ik altijd nieuwsgierig ben geweest naar ‘het waarom’ achter het menselijk gedrag, lag de keuze voor de opleiding psychologie op de loer. Daarvan heb ik geleerd dat je niet zomaar iets kan beweren zonder dat te testen. Deze wetenschappelijke benadering vind ik nog steeds belangrijk in mijn werk als therapeut.

Echter valt niet alles ‘te meten’, wat ik ervaringswijs ontdekt heb in mij leven. Ik ging verder op zoek en kwam op het pad van lichaamswerk. De massagetherapie opleiding bracht een nieuw aspect in mijn zoektocht – de wijsheid van het lichaam. Daarin zag ik hoe wij soms gevangen zitten in onze psychosomatische systemen en wilde weten of daaruit een uitweg mogelijk is.

Deze uitweg vond ik in traumaverwerking, waarin het lichaam centraal staat – Somatic Experiencing (P. Levine). Ik heb geleerd hoe ingenieus en knap wij in elkaar zitten en ontzag gekregen voor de grootsheid van de menselijke drijfveer om te overleven en te zijn wie wij willen zijn.

Ik heb geleerd om dieper te kijken en met respect en geduld, met mijzelf en mijn medemens om te gaan.

Laatst genoten opleidingen:

Therapie

Info

Therapeut